OhMyIklan

Friday, 28 March 2014

15. Check List versi 1 : E-Day

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera. Hai! Yeah! Sila rujuk tajuk. Kenapa versi 1? Sebab ada banyak versi lagi lepas-lepas ni. Kalau anda-anda jumpa versi 2, kiranya versi 1 yang lebih update. Tak tau akan ada berapa banyak versi. Harap-harap sikit je. Kenapa versi ni akan berubah-ubah? Simple. Sebab ini blog Aini. Suka hati jantung Aini la nak buat berapa versi pun. Kalau versi terkini sama je dengan versi sebelumnya, nasihat tulus ikhlas dari hati Aini ada dua je :

1. Jangan susahkan readers baca banyak kali.
2. Tolong usaha lagi memenuhkan check list tu.

Sudah tentu check list tu ntok diri sendiri :) Harap-harap Ridzuan pun ada check list sendiri.

Senarai wajib untuk E-day. ps : siapa2 yang tertanya-tanya E-day tu ape? Jawapannya Enggagement Day. Atau pun nama glemer meletup kebabom nya ialah hari bertunang.

1. Hantaran.
2. Tukang bercakap time majlis.
3. Baju tunang.
4. Makanan & minuman.

rasenye ni je kot yang wajib. Yang harus pulak :

Senarai harus untuk E-day. ps : harus maksudnya ada takpe, takde pun takpe.

1. Pelamin.
2. Veil & aksesori.
3. Fotographer.
4. Inai.
5. Side kick a.k.a bridesmaid.
6. Doorgift.

You see...harus lebih banyak dari wajib. Camno tuh? Kalau ada list lain, sila tambah ye. Memandangkan ni check list awal, Aini tak mau bgtau lagi perkembangan pengecutan setakat ni. Memang lah da ada progress, Alhamdulillah. Mungkin akan di'reveal' next check list. InsyaAllah. Dan mungkin kita akan bincang sama-sama perlu ke 6 perkara harus tu?


Check it out our next post : 16. Hantaran. Nak bagi apa ni?

4 comments:

  1. Kita sama :) e-day checklist memang simple ja. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, hujung bulan mei ni. Hehe Tapi,e-day Kak Aini dah tinggal sebulan kan? :)

      Delete
    2. Aini punye 4mei...tak jauh lah e-day kita ;) Fiza dah start prepare pape?

      Delete