OhMyIklan

Sunday, 25 May 2014

40. Alkisah Kena Tipu Dengan Penjual Baju Bertunang Online

Assalamualaikum, hai readers! See the title? Yes! Aini antara salah seorang yang terkena tipu dengan penjual baju online ni. Nak cerita detail-detail, memang tak lah. Tak mau mengenang kenangan pahit. Tapi Aini harap sangat tukang jual baju tu baca. Walaupun tak reveal (takut kena saman), Aini nak bagitau memang kamu je yang menipu Aini. Yes! I am talking about you. Geram rasa nak tag,tag,tag,tag aje penipu ni. Masa nak mengorder tu bukan main baik lah kan, even Aini pon terlebih mesra (well, Aini tak kan buat masalah dengan orang yang tak bermasalah dengan Aini). Tengok perbandingan hasil kat bawah ni ye :

kiri ialah baju Aini dan kanan ialah baju sampel. "sama" kan?

*dush-dush-dush*

Aini tak kan complain perihal tukang jahit online ni, mana tau ada orang lain akan tutup aib Aini nanti kan. Tapi Aini akan complain pasal baju ni. Well, tengok perbandingan ni pun dah tau banyak kekurangan kan? Tak baik tau orang tu :(

1. Lace kat kain sangat sikit. Rasanya dalam separuh je kot lace kain Aini compare to sampel.
2. Kain takde bunga 3d langsung!
3. Lengan baju singkat dalam 1.5", solution? Aini tambah kain.
4. Lace kat baju bahagian bawah, atas dan lengan sikit jugak, sama macam yang jadi kat kain.
5. Manik sangat - sangat - sangat sikit pada baju dan kain.
6. Bunga 3d pada baju pun sikit.
7. Jahitan macam hampeh kat manik, lengan.

Overall, sedih gila masa dapat tu. Teruslah mengadu kat teman-teman group bride-to-be. Sorry lah ye penipu, ni harga yang kamu dapat lepas menipu Aini. Kalau hasil jualan tu dah berkurang, anggaplah hukum karma. Group bride-to-be tu ada 4000++ orang ahli. Anggaplah kamu dah hilang 4000++ customers. *Serves your right*

Tindakan susulan? Tiada. Tapi of course Aini mengamuk kat penipu tu. Wahai penipu, Aini tak halalkan walau 1sen pun duit yang Aini dah bayar tu. Selamat berjaya mencari Aini di alam lain nanti. I am serious! Walaupun orang cakap RM320 (harga baju tu) kira ok je since penipu tu provide kain, Aini still rasa tak patut. Jangan menipu sebab dunia ni bulat. Sekarang kamu kat atas, nanti kamu kat bawah, kamu ingatlah tu sebab kamu dah menipu Aini.

Niat di hati, nak let go semula baju tu murah-murah dalam RM250. Tapi tu sebelum Aini dapat hasilnya. Bila dah dapat hasilnya, tak sanggup nak let go. Mungkin akan sewakan je dengan harga yang betul-betul murah. Tapi tak tau lah lagi. :(

Saja nak share hasil Aini tambah part lengan baju tu :


Semoga orang lain tak terkena nasib yang serupa dengan Aini. 

Check out our next post : 41. Review : Veil by Birubi

8 comments:

  1. wah..mahal juga baju tunang aini nak cecah 300++, ikut design mmg berpatutan dgn hrga tu. Tapi, obivious sangat la kekurangannya kat situ. Kalau tersilap warna, mungkin boleh terima..sebab dulu kakak fiza tu dia beli on9, minta hijau turquoise..tapi dpt hijau zamrud..mmg jauh sgt la beza warna tu. Kes aini ni..kalau kena dgn fiza...mmg ngamuk abis da. Kat group mana b2b smpai angka 4000++ tu? Ramai ya. hehe

    ReplyDelete
  2. fiza...sedih :( down gile time dpt tu...huhu fiza nak join tak group tu?fiza add aini kt fb...search wan aini ashikin...nnt aini invite kan ea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar aini..dugaan utk org2 nak bertunang ni. Huhu mesti da dugaan dan cabaran, mcm fiza pasal cincin tunang mmg da masalah. :(

      Delete
    2. tu la...mmg sabar je la yg bley...huhu npe ngn cincin fiza?

      Delete
  3. akak ada kenal tau satu page kat FB ni..mmg kenal lah org nya sekali.. kebanyakkan gmbr2 yg dia tunjuk utk tarik customer, dia ambil dari google..akak x pasti la mcm mana dia boleh tunjuk benda yg hebat, tp dia sendiri x mampu nk hasil kan sebijik mcm dlm gmbr.. mcm kes awk ni, mungkin gmbr asal ntah dari mana2, bila dia bt utk awk jd lah mcm tu..huhuhu!

    sepatutnya org2 mcm ni x lama berniaga..xbaik tipu customer utk dpt kan duit :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak....page fb tu start ngan hruf pe?brape pkataan?org mane?hihi byk tanye plak...ade jgk membe b2b ckp cmtu...gmbar byk kat google...tp time sy argue,dye ckp : yg tu customer sediakan lace...perghhh...ntah pape...penipu!

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete